Informatie mb...

Informatie mbt Coronamaatregelen

Op zaterdag 6 juni opent de Kikker haar deuren. Het zal u niet verbazen dat dat alleen kan met een aantal maatregelen die het gevolg zijn van de Coronacrisis.

Vermijd drukte, geef elkaar de ruimte

De maatregelen waar we het over hebben zijn in één zin samen te vatten als: vermijd drukte, geef elkaar de ruimte. In de bijlage bij deze brief leest u de aandachtspunten die gelden bij het bezoek van het zwembad. Hierna zetten we de belangrijkste punten vast voor u op een rij.

Blijf thuis als er symptomen zijn

U kent de regel waarschijnlijk inmiddels. Hoewel er langzaamaan weer meer mogelijk wordt geldt deze nog steeds. Blijf thuis als er, ook milde, symptomen zijn: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf ook thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft en/of benauwd is.

Houd 1,5 meter afstand, ook in het water

Dit is de belangrijkste regel om te voorkomen dat mensen elkaar besmetten met het virus. Het zwembad kan alleen open als we er met elkaar in slagen om ons aan deze regel te houden. Lukt dat niet, dan gaan we weer dicht. De afstandsregel geldt ook in het water met uitzondering van kinderen tot 12 jaar onderling. Verzoek aan ouders om dit met hun kinderen te bespreken.

Maximaal 100 mensen tegelijk

Om drukte te vermijden en elkaar voldoende ruimte te kunnen geven gaan we werken met zogenaamde ‘tijdslots’ die u kunt reserveren via onze website www.zwembaddekikker.nl. Een tijdslot duurt 1,5 uur. Na ieder tijdslot is er een korte pauze waarin de toezichthouders eventueel noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden kunnen doen.  Om zoveel mogelijk abonnement-houders de ruimte te geven het zwembad te bezoeken kunt per dag slechts 1 tijdslot reserveren. Dit betekent dat het dit seizoen, ook bij stralend weer, helaas dus niet mogelijk is om een hele dag of een hele middag in het bad te verblijven. Het reserveren van een slot is steeds vanaf de voorgaande dag mogelijk. U kunt dus voor het eerst reserveren op vrijdag 5 juni voor een tijdslot op zaterdag de 6de.

Looproutes

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om de vereiste 1,5 meter afstand te houden werken we zowel in de fietsenstalling, als voor de kassa, als in het bad zelf met aangegeven looproutes. Daarnaast zullen de toezichthouders u er op wijzen als u even vergeet om afstand te bewaren. Zoals gezegd, het houden van die afstand gaat bepalen of we inderdaad het hele seizoen open kunnen zijn. Onvoldoende afstand betekent dat de handhavers van de gemeente De Bilt ons zullen verplichten het bad te sluiten. Houdt u zich dus aan de looproutes en aan de aanwijzingen van de toezichthouders.

Kleedhokjes beperkt gebruiken

U heeft vast al gelezen dat zwembaden de mensen vragen om, indien mogelijk, naar het bad te komen met hun zwemkleding al aan. Hierdoor kan het gebruik van de kleedhokjes zoveel mogelijk beperkt worden. Dit verzoek zouden we ook aan u willen doen.

Tenslotte

Als bestuur zijn we blij dat we onze trouwe groep abonnementhouders toch de gelegenheid kunnen bieden om, weliswaar met enige beperkingen, gebruik te maken van ons mooie bad. Realiseert u zich voordat u een abonnement aanschaft wel dat deze beperkingen er zijn. Het eerder genoemde uitgangspunt, vermijd drukte, geef elkaar de ruimte, betekent dat we wat meer rekening met elkaar moeten houden. Mocht dat onvoldoende lukken, of mochten de ontwikkelingen rond Corona toch weer de verkeerde kant op gaan, dan behouden we ons als bestuur het recht voor om het bad alsnog te sluiten of om alsnog een ledenstop in te voeren. We hopen echter op een vreemd, mooi, seizoen 2020.

 

 

Aandachtspunten bezoek zwembad De Kikker:

Algemeen: voorkom dat u besmet raakt

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Schud geen handen
 • Nies in uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Was regelmatig uw handen
 • Vermijd het aanraken van uw gezicht

Voordat u naar het zwembad komt

 • Blijf thuis als u, ook milde, symptomen heeft: hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, loopneus, keelpijn, benauwdheid of koorts
 • Blijf ook thuis als een huisgenoot koorts heeft (38.0 graden of meer) en/of benauwdheidsklachten heeft tot ieder weer hersteld is
 • Ga, voordat u van huis vertrekt, naar het toilet. De toiletten in het zwembad zijn gesloten
 • Draag, indien mogelijk, uw badkleding vast onder uw kleding als u naar het zwembad komt

Reservering, toegang en vertrek

 • Wanneer u wil komen zwemmen reserveert u een tijdslot van maximaal één uur en drie Reserveringen kunt u, zo lang er plaats is, maken via onze website www.zwembaddekikker.nl .
 • U kunt maximaal één tijdslot per dag reserveren. Langer verblijf in het zwembad is helaas niet mogelijk.
 • Kom niet eerder naar het zwembad dan op de tijd die u gereserveerd heeft. Dit voorkomt onnodige drukte.
 • In de fietsenstalling zijn looproutes van kracht. Deze zijn duidelijk aangegeven. Houdt u zich aan deze routes.
 • Let ook op het houden van voldoende afstand als u even moet wachten voor de kassa
 • Om het zwembad te kunnen betreden haalt u uw toegangspas langs de aanwezige card reader. Hiermee wordt gecontroleerd of u inderdaad een reservering gemaakt heeft.
 • Een kwartier voor het einde van het door u gereserveerde tijdslot gaat de toeter. Verzoek is om u dan te gaan omkleden, zodat u tijdig het bad kunt verlaten
 • Blijft u niet langer dan noodzakelijk hangen op het parkeerterrein of in de fietsenstalling. Een kwartier na uw tijdslot komt de volgende groep zwemmers

Tijdens uw verblijf in het bad

 • Houd 1,5 meter afstand, ook in het water
 • In het bad zijn looproutes van kracht. Deze zijn duidelijk aangegeven. Houdt u zich aan deze routes
 • Maak, als dat nodig is, gebruik van de desinfectiemiddelen die in het bad beschikbaar gesteld worden
 • Houd ook voldoende afstand tot de toezichthouders
 • Mocht u toch in contact moeten komen met een toezichthouder, bijvoorbeeld voor het verlenen van EHBO, dan draagt de betreffende toezichthouder persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Volg onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de toezichthouders op