Over zwembad De kikker

In deze tijd van plastic, beton en chloor zijn er nog steeds schone plekjes te vinden om te zwemmen. De Kikker is zo’n plekje. Hier zwemt u nog in puur natuur water, dat haar oorsprong ontleent aan een aantal wellen in de fortgracht van Fort Ruigenhoek. Dit fort, dat sinds 1870 bestaat ligt in het waterwingebied van Maartensdijk en wordt ook nog eens door veel groen omzoomd.

Deze rustige omgeving is een gastvrij thuis voor o.a. futen, meerkoeten, kwikstaartjes en vele andere soorten vogels. Hiervan kunt u tijdens het trekken van uw baantjes ook genieten.

Sinds 1922 wordt hier al gezwommen. Eerst vanaf een niets omvattend strandje. Maar in de loop van de jaren zijn er meerdere voorzieningen bijgekomen.

U treft er o.a. aan twee grote steigers een hoge en lage duikplank en een afgezet badje met de nodige speel attributen voor de allerkleinsten. Verder zijn er ruime kleedcabines en twee gazons waarop u zich heerlijk in de zon kunt koesteren.

Routebeschrijving

Waar is zwembad De Kikker en hoe kom je er?

Vanaf de richting Tuindorp: Vanaf Fort Blaucapel houdt u de richting Groenekan aan. In Groenekan op de Kon. Wilhelminaweg gaat…

Read More

Prijzen

De voordelige prijzen van zwembad de kikker

Seizoen tarieven Voor 26 mei besteld Na 26 mei besteld Gezinskaart (inwonende kinderen t/m 17   jaar) € 115,00 €…

Read More

Openingstijden

Wanneer kun je spartellen in het zwembad?

Een heel seizoen zwemmen en genieten van de natuur! Van 6 juni tot en met 6 september 2020. – De…

Read More

Ledenstop

Voor dit seizoen is er een ledenstop
voor nieuwe leden.

Voor informatie bel tijdens openingstijden
naar het zwembad, of stuur een mail naar
info@zwembaddekikker.nl.